Amanda Ginsburg
I det lilla händer det mesta

I höst släpper Amanda sitt andra album I det lilla händer det mesta. Såhär säger hon själv om albumet, som hon också beskriver som en direkt uppföljare till det första:

- Vardagen är en evig källa för inspiration och jag gillar att gräva i dess märkliga mönster. Det är i det lilla som det mesta händer, oftast utan att en ser det. Det är också just de saker jag kan längta efter som mest. När det blir för stort finner jag sällan orden.

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris med motiveringen: "Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst." Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum!

Högt betyg 4 (av 5) i Dagens Nyheter!
"Albumet vecklar ut sig varsamt – som om dess titel också är en förlängning av den stillsamma ljudbilden. Ofta glimmar det till, särskilt i den jäktade ”Åh nej! (Visa mitt i natten)”".
(Alexandra Sundqvist, DN)

Högt betyg 5 (av 6) i Svenska Dagbladet!
”Amanda Ginsburg står med fötterna stadigt förankrade i traditionen från den svenska visjazzens guldålder. Det är ett språk hon väl behärskar och uttrycket är helt och hållet äkta och uppdaterat.” (Dan Backman, SvD)

SPÅRLISTA
1 Min bild    
2 Åh nej! (Visa mitt i natten)    
3 Innan dagen kommer in    
4 Ett minne blott    
5 Varannan minut    
6 Ingen kommer undan    
7 Det funkar varje gång    
8 För bra för att vara sant    
9 Dannys dröm

 

Pris: 169 SEK