Carl-Anton och Titti
Det vackraste ljuset

"Carl Anton och jag har ett gemensamt förflutet, jag är hans brorsdotter. Att ha fått följa Carl Anton det senaste året och på nytt se honom i rollen som den Stockholmstrubadur han faktiskt är har varit otroligt inspirerande.
Min farbror har skildrat Stockholm i både ord ton och bild. Till hans mest välkända visor hör 'Nu går sista visan', en favorit i många olika sammanhang, 'Om maskros och Tjärdoft', tidlös sommarklassiker, och Överbyvals som får många med mig att längta efter 'kylskåpskall fil'. Det finns såklart många fler. I de här sångerna finns en visskatt som inte får gå förlorad.
Jag har länge burit på en önskan att Carl Anton skulle göra någon sorts comeback. Jag lanserade min idé en strålande majdag när solen glittrade i Östersjön och jag besökte honom i Överbyberg. Vi frågade Per-Erik Hallin om han kunde vara med på piano. Lyckan var stor när han sade att han gärna ville vara med, med sin fantastiska förmåga att improvisera. Vi fick även med Backa-Hans på bas.
Dagen då vi spelade in var magisk. Det var alla överens om. Musikerna var fantastiska i sina lyriska anslag och färgade ackord. Det klingade fantastiskt. Alla visade på stor lyhördhet och Carl Anton sjöng inlevelsefullt. Efteråt sa han 'det här är det roligaste jag gjort på många år'.

Jag är mycket tacksam för att min farbror valde att göra den här resan och jag hoppas och tror att den kommer att glädja många, många fler."
Titti Nordemar

 

SPÅRLISTA
1 Jag kan, jag vill    
2 Som en örn mot himlen    
3 Överbyvals    
4 Stan är tjusig i kväll    
5 Omtänksamhet    
6 Den tid    
7 Om maskros och tjärdoft    
8 Gårdstango    
9 Det vackraste ljuset    
10 Från Söder har Stockholm fått färgen    
11 Som en sol mot min vägg    
12 Jag har en fågel hos mig    
13 Blommorna blommar blott tillfälligtvis    
14 På livets höst    
15 God natt och sov gott    
16 Nu går sista visan

 

Pris: 179 SEK